Serowa Przekąska Piwosza®




SMAKI:
podwędzany
WAGA NETTO:
75g
OPAKOWANIE ZBIORCZE:
10 szt.
TERMIN PRZYDATNOŚCI:
49 dni

OPIS:
Ser produkowany z wyselekcjonowanego mleka krowiego najlepszej jakości. Należy do grupy serów pasta filata (z masy parzonej), które powstają w procesie ugniatania i rozciągania masy serowej w gorącej wodzie lub serwatce. Masa serowa powstaje z mleka ukwaszonego mieszankami specjalnych bakterii oraz pod wpływem działania enzymów podpuszczki i jest głęboko ukwaszona. Produkowany ser przybiera kształt kulisty o średnicy ok. 2 cm. Powierzchnia serów jest gładka i błyszcząca, powierzchniowa warstwa (skórka) bardzo cienka. Posiada elastyczną konsystencję. Masa w środku z wyraźnie widocznymi nakładającymi się na siebie warstwami złożonymi z nitek, im bliżej powierzchni tym lepiej widocznymi. Smak łagodny, wędzony. Wartości odżywcze [w 100 g produktu]: 25 g białka, 0,9 g węglowodany, 24 g tłuszczu. Wartość energetyczna 1321 kJ.

Strona główna    |    O firmie    |    Produkty    |    Sposoby podawania    |    Certyfikaty    |    Nowości    |    Kontakt BOGONI (2009)