Wiórki serowe BOGONI®




SMAKI:
naturalny
WAGA NETTO:
2500g
OPAKOWANIE ZBIORCZE:
-
TERMIN PRZYDATNOŚCI:
31 dni

OPIS:
Ser w opakowaniu zbiorczym, znajdujący zastosowanie w szeroko pojętej gastronomii.

Ser produkowany z wyselekcjonowanego mleka krowiego najlepszej jakości. Należy do grupy serów pasta filata (z masy parzonej), które powstają w procesie ugniatania i rozciągania masy serowej w gorącej wodzie lub serwatce. Masa serowa powstaje z mleka ukwaszonego mieszankami specjalnych bakterii oraz pod wpływem działania enzymów podpuszczki. Produkowany ser przybiera kształt bloku. Powierzchnia serów jest gładka i błyszcząca, powierzchniowa warstwa (skórka) bardzo cienka, w kolorze mlecznej bieli z odcieniem słomkowym. Posiada elastyczną konsystencję. Smak łagodny, słodkawy.

Wartości odżywcze [w 100 g produktu]: 25 g białka, 0,9 g węglowodany, 24 g tłuszczu. Wartość energetyczna 1321 kJ.


Strona główna    |    O firmie    |    Produkty    |    Sposoby podawania    |    Certyfikaty    |    Dotacje    |    Kontakt BOGONI (2009)